Grasimile

„Evident grasimile ingrasa”. „Margarina e sanatoasa pentru ca e de origine vegetala”. „Omega 3 si omega 6 sunt grasimi sanatoase”. „Trebuie sa mancam carne slaba si lactate degresate”. „Prajelile nu sunt bune”. „Trebuie sa folosim uleiuri extravirgine si presate la rece”. „O dieta low-fat scade colesterolul si trigliceridele”. „Ouale trebuie evitate pentru ca au colesterol”.

Am insirat o serie de efirmatii. Tu stii care din ele sunt adevarate si care false? Stii ce diferentiaza grasimile sanatoase de cele nocive? Sunt grasimile importante sau trebuie evitate la maxim? Ai toate raspunsurile explicate logic si pe intelesul tau in cursul despre grasimi. Iata ce vei invata:

Rolul şi importanţa grăsimilor….…………………………………………..…………4
1.1. Structura grăsimilor……..…………………………………………………………..5
1.2. Ce sunt grăsimile?……………………………………………………………………6
1.3. Clasificarea grăsimilor în funcţie de lungimea catenei………………7
1.4. Clasificarea grăsimilor în funcţie de gradul de saturare…………….8
1.5. Omega 3 şi Omega 6…………..…………………………………………………..14
1.5.1. DHA şi EPA………………………………………………………………… ………..19
1.6. Metabolismul acizilor graşi………………………………………………………21
1.7. Acizii graşi din uleiuri………………………………………………………………24
1.8. Acizii graşi esenţiali şi efectele lor benefice……………………………..25
1.8.1. Inima şi Omega 3……………………………………………………………….…25
1.8.2. DHA şi creierul………………………………………………………………………26
1.8.3. AGE şi sănătatea…………………………………………………………………..27
1.9. Cele mai bune surse de Omega 3…………………………………………….28
1.10. De cât Omega 3 avem nevoie?………………………………………………31
1.10.1. Putem obţine necesarul de EPA şi DHA din alimente?…………31
1.11. Deficienţa de acizi graşi…………………………………………….……………32
1.11.1. Deficienţa de Omega 6. ………………………………………………………32
1.11.2. Deficienţa de Omega 3………………………………………………………..32
2. În corp… ……………………………………………………………………………………..33
3. Membrana celulară……………………………………………………………………..36
4. Digestia lipidelor………………………………………………………………………….42
5. Transportul lipidelor…………………………………………………………………….44
5.1. Avem nevoie de cholesterol!…………………………………………………….48
5.2. Trigliceridele……………………………………………………………………………..50
5.3. Trigliceridele şi rezistenţa la insulin…………………………………………..51
5.3.1. Nivelul de trigliceride……………………………………………….…………….52
5.3.2. Trigliceridele şi pancreasul…………………………………………………….53
5.3.3. Surse alimentare de trigliceride……………………………….…………….53
5.3.4. Alţi factori care influenţează nivelul de trigliceride…………………55
5.4. Revenim la colesterol………………..………………………………………………56
5.4.1. Medicamente care reduc colesterolul………………………….…………56
5.4.2. Cine are nevoie de aceste medicamente?…………….………………..58
5.4.3. 11 paşi pentru reducerea colesterolului în mod natural.……….59
6. Uleiurile….……………………………………………………………………………..…….62
6.1. Uleiurile bune..……………………………………………………………..…….……62
6.2. Uleiurile rele.……………………………………………………………………………66
6.3. Uleiurile hdrogenate………………………………………………………………..69
6.3.1. Hidrogenarea…………………………………………………………………….…69
6.3.2. Grăsimile trans………………………………………………………………………70
6.3.3. Pericolul grăsimilor trans……………………………………………………….72
6.3.4. Surse de grăsimi trans……………………………………………………………72
6.4. Nu vă lăsaţi păcăliţi……………………………………………………………………73
6.5. Grăsimile trans, toxine?……………………………………………………………74
6.6. Unt vs. margarină…………………………………………………………………..…74
6.7. Uleiuri de evitat………………………………………………………………………..78
6.8. Scurtă recapitulare a uleiurilor…………………………………………………81
7. Grăsimile îngraşă?………………………………………………………………………82
7.1. Funcţionează dietele low-fat?…………………………………………………..84
8. Câtă grăsime ar trebui să mâncăm?……………………………………………85
9. Crud sau gătit?…………………………………………………………………………..87
10. Încheiere……………………………………………………………………………………88

Daca vrei sa stii cele enumerate mai sus adauga in cos toate produsele si aplica codu GRS50 pentru reducere 50%.

Vei intelege exact criteriile care fac diferentale dintre grasimile sanatoase si nesanatoase astfel incat sa…

Audio book Grasimi. Inregistrarea audio integrala a modului Proteine. Durata: 1 ora si 46 minute.

Adauga toate produsele in cos si apoi foloseste codul GRS50 pentru reducerea de 50% adica doar 27, 5 lei prezentare PDF si audiobook.

Partajeaza