Incepe de aici

Abordarea mea

Saluatare, sunt Mihaela Tomoiaga, creatoarea acestui site. Pe scut, poţi sa-mi spui M. Ma caracterizeaza, e scurt si la obiect, asa cum imi place mie să expun lucrurile.

Felul în care vad eu lucrurile e descris pe scurt mai jos. Daca rezonezi cu mine, esti la locul potrivit si iti promit ca nu iti vei pierde de vremea citindu-mi articolele si cumparand produsele, ba din contra, ceea ce veti gasi aici  va va aduce beneficii net superioare investitiei facute. Dar, daca  ceea ce spun, contravine grav cu parerea ta, atunci, e posibil sa nu iti pot fi de folos.

Am luat decizia de a înfiinţa acest site pentru că, studiind aprofundat diverse teorii nutritionale, opinile celor mai cunoscuti specialisti din domeniu , m-am ingrozit de cat de multă confuzie este în acest domeniu, cat de multe informaţii în contradictoriu, cate mituri şi cat de greşită e concepţia marii majorităţi a oamenilor în ceea ce priveşte un mod de alimentaţie corect, fie ca e orientat catre a slabi , catre a se însănătoţi , catre a avea mai multă energie, cu rol preventiv sau pur si simplu a manca relaxat.

Nu exista o abordare nuitritionala  potrivita 100% pentru toti. Nu exista o dieta care sa functioneze pentru toti. Cred ca fiecare ar trebui sa poata se decida ceea ce e mai bine pentru el. Pentru asta e nevoie de o informare cat mai completa si obiectiva. Apoi,fiecare, la randul lui, trebuie s-o treaca prin filtrul logicii, experientei, convingerilor si personalitaţii proprii si sa ia decizii in cunostinta de cauza.

Consider ca discutiile in contradictoriu pe tema nutritiei sunt o pierdere de vreme si cred ca cei care isi inchipuie ca modul in care fac ei lucrurile e superior, gresesc, si, mai rau, fara sa vrea si fara sa isi dea seama, ii jignesc pe ceilalti. A fi acceptat de grupul tau e o nevoie umana de baza si daca tu imi spui ca eu NU manac cum trebuie, eu receptionez “eu sunt cum NU trebuie in ochii tai” si asta ma exclude din lumea ta din care eu vreau sa fac parte. Spun asta ca si o atentionare pentru cei ce probabil vor sa-si convinga parintii sau alte persoane dragi sa adopte acelelas mod de manca ca si ei. Faceti-o cu tact,cu rabdare, ca ei sa nu se simta respinsi. Nu careti schimbari majore si rapide. Nu se pot schimba obiceiuri de zeci de ani in cateva zile. Asta e abordarea mea, pasi mici dar in directia in care trebuie. Si daca totusi nu-I puteţi convinge, arataţi-I că-I iubiţi la fel de mult si daca nu vor sa se schimbe.

Arhicunoscuta expresie “Manânc ca să trăiesc nu trăiesc ca să manânc” nu e valabilă pentru toată lumea. Unii chiar nu pot concepe viata fara placerea mancatului, pentru altii mancarea oferă acel ceva ce ii linisteste si-I calmează. De obicei aceste persoane au probleme cu kilogramele în plus şi ce şi cât să manance e o preocupare aproape constantă. Acestora, si nu numai, sunt persoanele carora eu vreau să le spun ca există o luminiţă la capatul tunelului.

Nu putem trai fara mancare, deci trebuie să mancăm, si,  daca tot TREBUIE, atunci s-o facem cât mai natural posibil. Omul e singura specie care isi pune intrebări referitoare la cât, cand si ce trebuie să manance. Omul e singurul care are mustrari de conştiinţă că a mancat prea mult sau ca a mancat ceea ce nu trebuia. Dar toate astea se intamplă şi au o explicaţie logică si firească (pe care am s-o detaliez în alte articole). Si dupa ce intelegi ce se intampla in corpul si mintea ta poti prelua controlul si poti iesi din caruselul in care te invarti ametit si in care iti este rau.

Partajeaza