Tu stii totul despre fibre? Cum ajuta fibrele alimentare digestia?

Tu stii totul despre fibre? Stii ca sunt de mai multe feluri? Stii totul despre macronutrienti? Ai facut acest test?

Fibrele alimentare fac parte din categoria carbohidratilor, dar spre deosebire de toti macro si micronutrientii ele au un rol aparte. Ajuta digestia dar nu sunt digerabile.

Urmareste video-ul cu atentie si aboneaza-te la canalul de youtube pentru a fi la curent cu toate noutatile. Vizionare placuta.

Totul despre fibre

Totul despre fibre: Fibrele incetinesc absorbtia mineralelor?

S-ar putea sa vezi aceasta informatie pe alocuri si sa-ti ridice niste semne de intrebare. Aici esti la locul potrivit ca sa primesti raspunsuri corecte si pertinente.

Daca alimentatia ta este una bogata in alimente procesate, fainoase, zaharuri, alimente cu calorii goale care aduc doar calorii si nu si nutrienti, s-ar putea sa suferi de constipatie si sa decizi sa adaugi in dieta fibre sub forma de tarate de cereale.

Da, in acest caz, cand oricum dieta ta este saraca in vitamine si minerale, s-ar putea ca suplimentul de fibre sa reduca absorbtia mineralelor.

Dar daca dieta ta e bogata in alimente integrale, bogate in fibre in mod natural, nu exista nicidecum riscul de a ajunge la deficit de minerale.

Daca suferi de constipatie, inainte de tarate incearca sa bei cateva zile consecutiv cate un smoothie (cel putin, maxim 3 pe zi) si vezi cum te simti.

Faci miscare suficienta? Faci macar de 3-4 ori pe saptamana exercitii pentru abdomen? S-ar putea ca si sedentarismul sa fie o cauza a unei eliminari lente. Muschii abdomenului stimuleaza peristaltismul (miscarea naturala) intestinelor si contribuie la un tranzit intestinal normal.

Daca nu, si vrei sa incepi cu niste exercitii simple, care sa nu-ti solicite coloana, apasa aici pentru un alt articol-video in care sa inveti cum sa-ti antrenezi abdomenul corect.

Partajeaza

Lasă un răspuns