Ingredientul numarul unu pentru succes in viata

In acest articol vorbesc despre ingredientul numărul unu atunci când vine vorba de succes in viata. Dar pentru că suntem aici la Cursuri de Sănătate am să personalizez această povestire, acest sfat, pentru succesul unei diete sau al schimbării modului de alimentație.

Apasa play pentru varianta video.

Fie pentru a slabi, pentru a evita simptomele neplăcute ale unei boli, pentru a o întoarce din evoluție, pentru vindecare, trebuie sa facem schimbari in stilul de viata si acest lucru nu este usor deloc.

Pentru a intelege ingredientul numarul unu pentru succes am sa-ti spun o poveste. Este o poveste de acum 2000 de ani dar care este la fel de valabilă și în zilele noastre.

E o pilda, un exemplu al filosofului Socrate. Acesta a fost întrebat de un tânăr, de un uncenic, care este secretul succesului în viață.

Socrate i-a spus: „Hai să ne întâlnim mâine la rău”. A doua zi s-au intalnit la rau, au intrat în apă și au mers până când apa a devenit adâncă până la gât. Atunci Socrate l-a luat prin surprindere pe tânăr, la prins si l-a bagat cu capul sub apă.

Si l-a ținut acolo până când acesta aproape s-a inecat. Tânărul s-a zbatut dar Socrate a fost suficient de puternic ca sa il tina acolo. I-a dat drumul, bineînțeles, înainte ca acesta să se sufoce.

Si, dupa ce i-a dat drumul, Socrate l-a intrebat pe tânăr: „Care a fost lucrul pe care ti l-ai dorit cel mai mult atunci cand erai cu capul sub apă?” Acesta a spus: “Aer!!!”.  Socarate atunci a răspuns: „Atunci cand iti vei dori succesul, atunci  cand iti vei dori sa reusesti la fel de mult ca și cum ti-ai dorit această gura de aer, atunci vei avea succes!”

Asa ca, morala povestii, ingredientul numarul unu atunci cand vine vorba despre succes in viata, in schimbarea stilului alimentar, este o motivatie puternica, un motiv suficient de puternic care să acționeze precum o ancoră de care să ne ținem să nu ne lase să fim luați de val.

Un motiv puternic pe care trebuie sa vi-l imaginati, trebuie sa il constientizati, sa-l concretizati foarte bine.

Trebuie să devină vizibil, sa-l scrieti pe hartie sa il puneti pe frigider, pe oglinda din baie, pe telefon, dar și în mintea noastră să fie foarte clar. Trebuie să ne gandim la el foarte des, sa il vizualizam.

Cum spuneam, sa devina acea ancora de care sa ne agatam atunci cand adversitati ale  vietii, lucruri nedorite se intampla in jurul nostru și ne fac sa ne alinam prin mancare, acea ancora sa ne readuca la punctul de plutire.

Acea ancora să ne tina pe calea dreapta si noi sa putem sa continuam dieta sau oricare ar fi obiectivul pe care ni l-am un propus.

Pentru orice noua deprindere acesta, orice schimbare, este, cum spuneam, ingredientul principal.

Vreau sa imi spuneți care este motivul/ motivația dumneavoastră? Cat de puternic este si ce strategii ati aplicat ca sa va amintiti de el cat mai des, si, bineinteles, daca a functionat.

Succes si sper sa aud cat mai multe reusite.

Partajeaza

Lasă un răspuns